Tuesday, October 23, 2012

Yoga

Hello.. Jag fyller år idag och jag har så fantastiska vänner att jag blev firad redan i söndags. Underbara Cici tog med mig på Astanga Yoga i Saltsjöbaden, nej jag menar Saltsjö - Duvnäs. För den insatta är det tydligen stor skillnad, fast jag tror de ligger bredvid varandra.

Det var spännande. Jag har alltid velat testa ashtanga men inte trott att jag har tålamodet. Cecilia, vår instruktör, är en fantastiskt varm o vacker kvinna som verkligen ser sina adepter och inspirerar. Miljön var avslappnande och gav en stark feng shui känsla. Vi inledde och avslutade med lite ingefärste.

Det jag säga så här i efterhand är att jag är helt ledbruten. Trodde aldrig att nåt man inte blir speciellt svettig av kan påverka mig så mycket. Har ont över allt. Björn fick smörja in mig med en tub liniment, och jag låg å såsa framför öppenspisen hela kvällen.

Det alltid roligt att testa nya saker.

Friday, October 19, 2012

Fredag morgon

Sitter på tunnelbanestationen Karlaplan och väntar in mitt tåg, som "bara" går var 10:de minut den här tiden på morgonen. Skulle ha hunnit med förra tåget men missade den precis. Idag kommer det att bli en rejäl träningsdag med både simning o crossfit. Ska träffa Madde vid Eriksdalsbadet om 20 minuter. Tänkte ta tid på 400 meter idag och sen köra teknik övningar tills dess jag simmat minst 1000 meter.

Vi hörs sen, nu kommer tåget.. Hej hej

Wednesday, October 17, 2012

Bra mat vecka

Hej,

Har inte varit speciellt aktiv på min blogg. Just nu handlar det om mat och hitta kontroll på mitt ätande. I morgon har jag i ca en vecka kört nyttigare kost och varit helt fri från godis, pasta och bröd. Om ett par veckor börjar jag PTa med Andreas Lindén och inför mina förberedelser var det kost och måttligt med träning som var min läxa. Det känns som jag är på rätt väg. Jag tänker inte ropa hej för tidigt(har gjort det misstaget allt för många gånger) och min stora utmaning kommer när jag ska åka till Dubai om ca 10 dagar, men jag mår sjukt bra. Jag vet att jag är i grunden vältränad och i god form så jag har ingen stress och trots allt har jag lyckats sluta med nikotin. Så trots dessa extra kilo som jag har, känner jag för första gången på länge att jag är sanslöst nöjd med mig själv.

Och Andreas Lindén bring it on! I have never been more ready.

Veckans träning:

12/10 - Kortlöpning
13/10 - simning 1400 med olika övningar
14/10 - teamwod crossfit med Madde och Björn
15/10 - simträning
16/10 - Lunch Wod Boxjump burpees/enarms KBS/TGU
17/10 - spinning
18/10 - VILA
planerat
19/10 - Morgonsimning/CF
20/10 - VILA
21/10 - Surprise med en kollega

Det ser värre ut än vad det är, har tagit det lugnt och tränat mycket på tekniker. Kommer en inspirations bild på min idealvikt och idealplats, Marthas Vinyard.




Saturday, October 13, 2012

Handbollsmamma

Enda sen Björn och jag har valt att ha träningen som första fritidsprioritet i våra liv, har det smittat av sig på familjens yngsta medlem, Happy. Happy som har dansat hela livet, ökade på sin träningsdos ordentligt för ca 1 år sen. När Happy bara hade dansen, tog det inte speciellt mycket av vår tid. Det innebar att vi ca 2 gånger om året tittade på hennes dansavslutningar. Det är jätte roligt att se på dessa unga talanger. Och förutom att köra till träningar har det verkligen inte varit speciellt jobbigt eller tidskrävande.

För ca ett år sedan bestämde sig Happy för att hon ville börja med handboll oxå. Inga av mina äldre barn har engagerat sig i  bollsporter, och Handboll är så långt ifrån något som vare sig jag eller Björn känner till så det var verkligen inte helt självklart. Tror mig, chocken blev fullständig när jag insåg hur mycket tid och engagemang det krävs av föräldrarna till handbollsspelare. Det är handbollsmatcher varenda helg, tillskillnad från dansuppvisning 2 ggr om året.  Oj oj oj vad jag tyckte synd om mig själv som skulle behöva lära känna alla Stockholms handbollshallar. Fotsvett och dålig java, jag hade bilden klar för mig. Nu ett år senare har jag verkligen lärt mig mycket och framförallt har jag en mycket ödmjukare syn på en otroligt tuff sport. Till att börja med.... vilka fantastiska tränare Bolton flickor 00 har! Dessa föräldrar/tränare som 3 dagar i veckan tränar barnen, varenda lördag/söndag kånkar runt med dessa ungdomar runt hela Stockholm och dessutom åker runt hela Sverige på alla möjliga och omöjliga Cuper. De peppar, berömmer och ger barnen självförtroende, lagkänsla och kämpar anda. Jag har så mycket att tacka dessa fantastiska människor för.

Var på min första match för säsongen idag, och det var så sjukt spännande. Jag glömde bort att jag faktiskt är mamma och borde tänka på att inte skämma ut stackars nummer 23(Happy), men när Bolton ligger under med 4-9 efter första halvlek, och de spelar som gudar andra halvlek så glömde jag både tid och rum och bara skrek, hejade och lät. Wow, inte blev det sämre när Happy lyckades få till 2 snabba mål. Tjejerna lyckades spela oavgjort 11-11. En riktig bedrift. Och en mamma som var stolt, hes och HELT slut efter matchen. Handboll rules.... Ja, inte ens jag trodde någonsin att det skulle vara så spännande och roligt! Heja Bolton

Ps, träningsveckan har varit bra, och i morgon ska jag springa Hässelbyloppet, tror jag




Sunday, October 7, 2012

Läkerol söndag

Avslutade söndagen med en teamwod tillsammans med Björn. Det var en RFT med 20 pullups, 20 push press, 20 boxjumps och 20 lateral burpees, 10 rounds, time cap 30 minutes. OMG! Det var inge skämt. Vi hade varit på ICA och handlat innan, och jag hade köpt mig lite sockerfria Läkerol. Älskar sockerfria Läkerol och kan i princip äta hur många som helst. Grisig som jag är satt jag och svulla dessa i baksätet när vi var på väg för att lämna Happy på dansen. Hon fick stora äran att sitta i framsätet och jag satt där bak och smög åt. Jag bjöd inte Björn eller Happy på en enda. snååållaaaa jag..... Gissa om det straffade sig sen. Helt ärligt, för varje burpee jag gjorde trodde jag att en läkerol skulle pluppa ur munnen.... Dom där j-a Läkerolen åkte upp och ner som aldrig förr och att jag inte kräktes av utmattning eller dålig smak i munnen är ett under. Ytterligare ett under är om jag lyckas överhuvudtaget äta en enda Läkerol igen.... Nog om detta. Träningsveckan har varit bra, och matrutinerna börja sakta med säkerligen gå åt rätt håll.

Summering

Måndag. Spinning 50 minuter, samt simträning med Annie 50 minuter
Tisdag. Simmade 1350 meter Intervaller/med och utan paddlar/dolme
Onsdag. Vila
Torsdag. Simmade 1100 meter
Fredag. Vilade
Lördag. cyklade 2.2 mil, löpte 2 km samt körde mage/armar
Söndag. Crossfit/teamwod




Planering nästa vecka

Måndag: crossfit
Tisdag: spinning, simning
Onsdag:löpning
Torsdag:simning
Fredag: vila
Lördag: simning eller vila
Söndag: Hässelbyloppet

Have a great week!

Saturday, October 6, 2012

Sista vinkvällen

I torsdags var jag ute med en god vän som jag tycker himla mycket om. Eleonora, hon är 15år yngre än mig, men klok som en gammal indiankvinna. Hon gör mig glad. Hade bestämt mig innan att pimpla en massa vin den kvällen och det var verkligen värt det! Vaknade med ett leende på läpparna, missade fredagens crossfit, ätit onyttigt men det gjorde inget. Fredag kväll följde Madde med hem och åt middag med mig o Björn. Det blev massa vin igen, men inte heller det gjorde nåt. Madde är världens bästa träningspartner, men framförallt är hon en underbar vän. Hon är lite som en stora syster som håller koll på en.

Vad jag vill komma, är att balans i livet med träning/jobb/umgänge är viktigt att uppnå. Jag börjar sakta ta mig ditt. Att kunna hoppa över ett träningspass utan att deppa ihop o få dåligt samvete är oxå viktigt. Att festa loss, dricka vin o busa. (Men nu gäller vitt några veckor framåt.. Balans du vet..)

Nog bubblat. Nu är det dags för lite cykel, löpning, dusch o mys med familjen. Och jag hoppas på en fika men en mycket nära vän som jag inte träffat på länge. Ha en underbar helg!

Thursday, October 4, 2012

Kl 06:00

Sitter på tunnelbana på väg till Skanstull och Eriksdalsbadet. Jag är trött men glad. Har lyckats hålla mig borta från tillsatt socker (inte så svårt) men även bröd och pasta, dvs större mängder med ost. Yeah. Största utmaningen kommer ikväll då jag ska äta middag och dricka vin med en god vän.

Träningsveckan har varit riktigt bra med mycket simning. Igår tog jag vilo dag, och det kändes faktiskt riktigt bra. Snart framme! Ha en fin träningsdag!

Kram

Tuesday, October 2, 2012

Ost ost ost

Det jätte roligt att försöka äta nyttigt. Eller jag äter redan nyttigt, men inte bara. Min man frågade mig i morse,  vad är det du verkligen vill? Jag tänkte typ 3 sekunder och mitt svar var, Jag vill vara lätt och klara av att springa min marathon på under 4:08. Det skulle vara helt underbart. Men jag vill oxå svulla i goda ostar, surdegsbröd och ännu mera ostar. Jag vill äta minst 5 surdegsmackor med bregott och ost till frukost, lunch och middag. Varje dag 365 dagar om året. Jag älskar gott bröd och goda ostar. Jag känner hur det vattnas i munnen bara genom att skriva om det. Det låter lite sjukt men jag vill att ni förstår vad det är jag tampas med. På eller av personligheten som jag är, kan jag inte bara ta en macka en gång i veckan. Tar jag en kan jag lika gärna ta 5. Så nu mina vänner vilket känns för mig mest relevant? Att tjocka till mig, eller må bra? Jag väljer det senare och min belöning efter Stockholm Marathon 2013 kommer att vara en surdegslimpa med minst 10 ostsorter. Why? Because then I´m worth it, and somethings are worth waiting for!

Ps,

Simpasset igår var nog bland det roligaste jag har varit med om!!! Heja Annie.



Monday, October 1, 2012

Mycket frustration och mycket lycka

Varje vecka börjar jag med tanken att det ska bli en riktigt bra mat vecka. Har inte lyckats hitta dit ännu. Det är tufft att kläderna blir trängre och trängre för varje vecka. Har hamnat i en spiral som känns väldigt svår att bryta. Jag blir ledsen och arg på mig själv. Jag vet att jag har både disciplin och huvud, men det vill sig inte riktigt. Jag kan ju allt kunskapsmässigt. Nu måste jag börja leva mitt varumärke igen.

Fick ett mejl från min PT to be, Andreas,  kost, vila och sömn är min fokus nu fram till den 4 november då vi kör igång. Det känns bra. Jag behöver lägga fokus på maten nu när jag ska investera så mycket på mig själv. Känner mig faktiskt både lycklig, förväntansfull och lite nervös inför vår start. Framförallt känner jag mig ärad att Andreas vill ta sig an mig. Jag tänker inte låta maten sätta käppar i hjulet. no no

Mål bild? Jag ser fram emot att kunna löpa obehindrat, simma utan kallsupar och cykla med ett leende på läpparna. I am fired up - and ready to go.

Förövrigt har det varit en riktigt bra träningsvecka, det enda är att jag skippade CF i fredags pga kundmöte

Vecka 40 - Det ser mycket ut men det kommer vara ganska lugna pass. Kommer inte att maxa.

Måndag - Spinning/simlektioner
Tisdag - simning
Onsdag - CF
Torsdag - simning
Fredag - CF alt lugn löpning
Lördag - Vila eller lätt cykeltur
Söndag - Lugn löpning - låndgdistans

All I need is for everyone to help me keep that junkfood our of my mouth and I will be fine.

Här kommer 2 matbilder, gissa vilken som är tillåten framöver?