Wednesday, November 28, 2012

Baksidan av att vara en cocktail triathlet

Min vilovecka har börjat på allvar. Konstigt nog, så blir jag lite rastlös av att ha få pass inbokade.

Veckan började bra med ett simpass utan tränare. Björn och jag körde själva lite olika övningar och tränade på vändningar. Jag bestämde mig för att skita i att lära mig det. Det ser för visso snyggt ut vilket passar mig men jag ska ju inte vända när jag simmar  i öppet vatten. Det är för svårt ... just nu. Vatten i näsan, snurrig i huvet och viktigaste är, trots allt, att fokusera på hållning, vattenläge, rotation, putta ifrån, armbågar upp, andning, höft, raka ben, andas under armhålan..osv osv... Så ni förstår, undervattensvändningar känns i dagsläget som överkurs

Gjorde mitt andra simtest igår, och tiden blev något sämre (22 sekunder)... men.. jag crawlade 400m obrutet. Det var första gången som jag crawlat så långt obrutet. Jag blev galet nöjd med tiden 10:45. Det är faktiskt inte skit dåligt och jag var heller inte helt slut. Känns att jag utvecklas. Hördes på Andreas att jag hade anledning att vara nöjd.

Idag har jag varit hos min underbara sjukgymnast, Martin, bara för att kolla att kroppen mår bra med all träning. Eftersom han är fotexpert tog jag även med mig mina nya löparskor för jag ville ha hans expertutlåtande. Hade köpt skorna för en dryg månad sen, hade tänkt ha dom som en långdistanssko, med lite mera dämpning än mina andra lättare skor. Hade lätta skor när jag sprang Halvmarathon, och jag fick fruktansvärt ont och kramp i vaderna efter ca 17 km. Mina nya långdistansskor har inte känts speciellt sköna att springa i och jag har inte förstått varför. Martin hann bara titta på skorna ett kort ögonblick och säger att skorna är förmodligen på tok för höga i hälen. Ta på dig dom och provspring. Så han filmar och det känns lite pinsamt, men jag glömmer snabbt kameran. Till min förvåning, så bryter Martin ut i ett jätte stort leende och säger det är inte ofta jag säger det här men du har en fantastiskt bra löpteknik, det inte ofta jag får säga det till mina kunder. Han visar filmen och förklarar vad det är som är så bra. Martin avslutar med att det inte konstigt att dessa skor känns obekväma. De är till för tyngre nybörjare som landar på hälen när de springer. Du är alldeles för avancerad för dessa skor.. wööp wööp..  Men jag behöver veta vem som har hjälpt dig prova ut dessa skor??? frågar Martin. "Ingen", svarar jag... tyckte dom va snygga..... Då höll han bokstavligen på att slå sin Ipad i huvet på mig. Desiree, har inte du lärt dig nånting... Du kan inte köpa springskor för att de är snygga......... suck...  Det är väl en av baksidorna av att vara en cocktailtriathlet.... allt kan inte vara snyggt... eller?



Monday, November 26, 2012

3 veckor in på programet

Nu har jag kört i 3 veckor. Tjohoo. Klarade den träningstätaste veckan galant. Inga problem, krävs bara lite disciplin. Och det har jag. En sammanfattning. Vissa pass gick riktigt bra, andra riktigt dåligt men alla har genomförts, och det har alltid varit roligt.

Gått ner 3.5 kilo sen start, och magen guppar inte längre när jag springer och mina muskler börjar bli definierade igen. Jag älskar när armarna ser lika vältränande ut som dom är, utan en massa fet som döljer muskulaturen. Lite töntigt är det ju, men det måste man få vara. Jag brukar gnälla på Björn som står framför spegeln, så jag gör det i smyg.  Min kompis Carina tycker att mina muskler ser obehagliga ut, det har hon alltid gjort. Kommer ihåg när vi var yngre så sa hon, Nä, usch... Nu får du lägga av, du ser ut som en bodybuilder. Men det skönt att alla tycker olika. Och generna har jag fått av min boxarpappa.

Har gjort mina första toes to bar.

Har tagit maxpulstest. Dog nästa på kuppen, 178. Vilopulsen har gått ner. Om jag bara sätter mig och andas kommer jag ner till 56, men jag ska kolla vad jag har direkt nät jag vaknar på morgonen, nån dag jag kommer ihåg det.

Igår kväll firade jag mina framgångar med en 1 1/2 liters Julmust, light. Jag vet att lightprodukter suger, men jag kunde helt enkelt inte låta bli och jag tycker att det är så gott. Viktigaste av allt är att jag var värd det.

Ha en fin träningsvecka alla, själv har jag återhämtning med futtiga 6-7 rätt koola pass... :-D





Thursday, November 22, 2012

Inspiration

Är mitt i min tuffaste träningsvecka. Hade löpning i morse med intervaller, och det gick inte speciellt bra. Mina ben kändes som stockarna till ett sequoia träd. Boom boom boom... boomandet tog typ aldrig slut. 4 intervaller, 4 min maxpuls, 2 minuter återhämtning. Blev faktiskt bara 3 intervaller. Nåt jag har lärt mig, så är det att lyssna på kroppen. Den sa bestämt nej till en fjärde intervall. Ska köra CF ikväll och simning imorgon och en sjukt massa träning i helgen. Gissa om jag längtar efter min vilo vecka... 

Det är roligt, men det här är lite som att ha gultbälte i Ju-jutzu. Man tror att man är skitduktig när man har lyckats ta orange bälte, men inser hur kass man är när man har tagit brunt bälte, nära inpå svart. Det är det här jag inser, även om det väldans långt till brunt ännu. Jag suger på att springa, jag suger på att cykla och jag suger på att simma. Men vet ni, det skiter jag fullständigt i, för jag har världens bästa hjärna så även om jag inte är elitidrottare, eller snabbast av alla, så vet jag en sak. Jag kommer att ta mig runt och klara mina utmaningar. Min hjärna är stark som en oxe, och viljan likaså. Bara kroppen håller.

Det var lite som när jag sprang halvmaran iår. Jag var inte tillräckligt tränad, men kände för att testa i alla fall. Efter halva loppet, när vaderna, länden och fötterna värkte så tänkte jag kliva av. Det hade jag ju bestämt innan att kliva av om det inte kändes bra. Och jag sprang på. och tänkte nä, nu kliver jag av. Och jag sprang på. Och tänkte näääää nu måste jag kliva av, och jag sprang på och tänkte. Nä faan det går inte, jag måste kliva av! Och så sprang jag vidare, med vetskapen att skönt att slippa skriva det på FB. Och så blev det. Dessutom samma tid som året innan när jag var vältränat. Inte illa pinkat för en sån som jag. Power of the brain

Nu ska jag iväg och ikväll ska jag läsa Stark Magasin. Handlar om min PT Andreas som är världens bästa på Svensk klassiker. Han är min stora inspiration. Han och Lisa Norden. 


Staying focused. 

Tuesday, November 20, 2012

Packa packa packa

Invägningen igår var inte lika kul som veckan innan. Jag känner min kropp väl o visste igentligen att jag inte hade gått ner något. Fast jag hoppas alltid. Veckan var bra matmässigt utom torsdag o fredag. Torsdag restaurang o fredag fick jag frispel i kylskåpet. Du vet, en sån där dag man aldrig blir mätt. Jag vet att jag ska skynda långsamt men jag blir ändå irriterad när resultaten uteblir.

Något som däremot är roligt på riktigt är att min simning har utvecklats. Det har verkligen hänt något och för första gången i mitt liv simmar jag ikapp andra utan att anstränga mig, helt plötsligt så nuddar jag nåns fötter. Sist var det Björns fötter o det har aldrig hänt förut. Behöver fortfarande nöta men nu vet jag iallafall hur kroppen ska kännas i vattnet. Yippi för mig!

Det enda som är jobbigt med all den här träningen är allt eviga packade, torkande och släpande på träningskläder...

Och så är det Andreas dagen! Tjohoo

Sunday, November 18, 2012

Vecka 2

Det har varit en intressant vecka. Nu har jag kört Andreas träningsprogram i 2 veckor och jag är fortfarande något chockad över hur bra kroppen mår. Lite ont har jag väl, och får lite träningsvärk då och då, men min energinivå och ork är på topp. Mat vecka 2 har väl varit sådär. Märker att jag är hungrigare nu när jag tränar mer, och jag har haft något svårare att hålla en god diet. I fredags hade jag en dålig mat dag, men annars har jag ätit väldigt sunt om än något för mycket. Jag ska väga in imorgon så det lär visa sig då.

 I lördags körde jag både cykel och löpning och belönade mig efter med en bentolåda. Happy hade handbollsmatch så vi hamnade på ett skönt hak i Gubbängenscentrum. Helt ensamma med en härlig kvinna som skojade friskt och hade en tung mandarin brytning. Sushin var god, yakinikun sådär och kyklingen ätbar men men det fantasktiska leendet och trevliga servicen kan jag gott tänka mig att äta där igen, om jag befinner mig i området det vill säga. (alternativen - pizza eller kebabhak)

Det var första gången jag löpte efter ett cykelpass som det faktiskt kändes riktigt bra i benen. Gick förvisso de 2 första minuterna, men efter det gick benen av sig självt. Lyckade få ihop 4,5 km på 25 minuter, vilket jag är riktigt nöjd med eftersom jag skulle hålla distansfart i ca 20 minuter. Jag svettades som ett djur och höll rätt puls under intervallträningen - stolt över mig.

Veckan som gått:

Tot 8 pass

Måndag
Spinning, simning
Tisdag
Löpning, Crossfit
Onsdag
Vila
Torsdag
Löpning
Fredag
Simning - missade Crossfit, tyvärr
Lördag
Cykling, löpning

Friday, November 16, 2012

Trött

Det fredagmorgon och jag är skittrött. Det har varit en intensiv träningsvecka och likaså intensiv levnadsvecka med mycket jobb och andra aktiviteter. Jag har dessutom sovit dålig. Jag tror inte att jag kommer få sådär mycket problem med att köra 9-10 pass i veckan. Det jag måste bli bättre på är att planera så att aktiviteter inte krockar för mycket. Den här veckan fick jag byta torsdags och lördagsträningen. Trots att jag är ubertrött så mår jag bra och tycker att det här är roligt, tror bara att jag måste vänja mig vid alla nya rutiner.

Nu ska Madde och jag simma. Och igår kväll hade vi en fantastisk middag med Anna och Jenny. Första gången jag gjorde ett avsteg från min diet. Men jag höll tassarna borta från både bröd , pommesfrites o sötsaker. Det blev en väldans massa proteiner.

Wednesday, November 14, 2012

Mitt nya liv

Jag vaknade inatt o insåg att det här är mitt nya liv. Fokus på träning och kost. För en normal funtad person skulle 7-10 träningspass i veckan vara helt uteslutet, tyvärr. Det många som tror att jag kommer behöva ge avkall på livets goda för att hinna. Träning är för mig livets goda, men jag förstår vad de menar. 10 dagar in på mitt nya träningsprogram känner jag att livskvalitén har ökat, vilket har förvånat mig. För jag har alltid ansett att jag alltid varit mer eller mindre vältränad, oavsett vikt. Det jag inte hinner längre är, titta på TV. Inte för att jag gjort det speciellt mycket innan, men jag har alltid följt några serier såsom Top Model, Project Runway, So you think you can dance och Biggest Loser. Det måste vara Amerikanen i mig som dras till det ytliga.. :-) eller fåfängan. Jag kommer aldrig bli så fanatisk att jag konsekvent kommer tacka nej till en flaska Champagne eller vin, en god middag eller en kväll på stan tillsammans med någon jag tycker väldigt mycket om. Även om jag kommer vara lite tuff med mig själv nu första 6 veckorna eller tills dess jag hamnar under 70 kilo.

Livskvalitén har ökat, för jag har större lust att ta tag i saker, jag är mer effektiv på jobbet, jag är mycket gladare, jag har en man som är precis lika galen och vi har roligt tillsammans, har hittat tillbaka till en underbar vän som delar många intressen, inte bara träning, och vi har kul ihop. Jag börjar se i spegeln att valkarna börjar smälta bort...ha ha ha ha. Itrim var bra när jag var fet, det här är fantastiskt! Andreas är en fantastisk PT, (Det är den 4:de PT jag har anlitat genom tiderna) det är kanske för tidigt att göra en utvärdering, men efter ett par samtal så känner jag mig trygg med Andreas. Han skulle kunna vara min son ålders mässigt men han är klok som en gammal gubbe, så jag hoppas på ett långt och lyckat samarbete.

Veckan började med 2 träningspass om dagen, måndag och tisdag. Idag vilodag. Måndag lunch körde jag och Madde lite spinning ihop på lunchen och simning på kvällen. Det är så roligt att Andreas samkör våra träningsscheman i den mån möjligt. Skönt att ha någon att träna ihop med även om vi ligger på helt olika nivåer. Jag skyller alltid på att Madde är yngre än mig och ska därför vara bättre. Hon simmar och cyklar som en gud, men hon inte så bra på hoppa hopprep som jag. Skönt att vara bäst på nåt... :-)

Ps, ser ni att cocktail triathleten har stora örhängen under spinningsessionen??? :-DDD

Have a great week out there!


Monday, November 12, 2012

Invägning

Vägde in idag på minus 2,4! Numera under 75... Yeah, nästa delmål är under 70. Känns lite som biggest loser resultat wööp wööp

Sunday, November 11, 2012

Planerar vecka 2

Det obeskrivligt skönt med en vilodag. Jag har träningsvärk i rygg, mage och under fötterna. Men trots det känns kroppen bra.

Tittade igenom nästa veckas träningsprogram. Det kommer att bli lite av en utmaning. Björn e bortrest, och jag har 2 aktiviteter inplanerat. Middagen med tjejerna får lov att bli vinfritt, mest för att jag ska orka med allt.

Sitter just nu i fältan och gnagar på morötter som värsta kaninen. Det är lite tråkigt med morötter när man skulle kunna trycka i sig en kanelbulle istället. Men den som vill va fin får lida pin...

Saturday, November 10, 2012

Löptest 3000 meter

Gjorde första löptestet idag. Flåset bra men benen kändes som en kroppsdel som hör hemma på en elefant. Uppskattar att Björn hängde på o drev upp tempot lite även om det var långt ifrån PB. Känns att jag har haft en intensiv träningsvecka och det ska bli såååå skönt att få vila i 48 timmar. De två kommande veckorna kommer att bli väldigt intensiva så jag hoppas att kroppen klarar det. Har bestämt mig för att vara väldigt lyhörd för att undvika skador. Det ska oxå bli spännande att väga sig på måndag. Det känns så tydligt att det går åt rätt håll.

Trevlig helg och farsdag alla pappor

Friday, November 9, 2012

Löpning 6:1

Var ute på min första morgonlöpning på länge. Det var runt noll grader med en härlig bitande friskhet i luften. Det är nåt alldeles speciellt med att ställa kl på 05:30 för att genomföra fysisk aktivitet.

Löppass 6:1 var rolig. Jag tycker att det mycket svårare att köra intervaller ute än på löpband, men känner samtidigt att utomhus löpning är både roligare och ger mer. Tänkte mycket på höft och hållning idag.

Det är fortfarande väl tungt. Det ska bli skönt när dessa extra kilo är borta. Längtar tillbaka till när det kändes lätt att springa. När jag var som en fjäder. Jag känner att med tålamod, beslutsamhet och mycket jävlaranamma att jag kommer att vara där igen om 12 veckor.

Första veckan är snart genomförd... Det första veckan av ca 92 veckor som jag ska vara iform för min Ironman. Rätt häftigt .. Faktiskt.

Imorgon är det löptest. Känner redan nu att det kommer inte att gå sådär jätte snabbt, men det ändå bra att göra så jag har mätreferenser.

Lycka till med er träning

Ha det gott i vintermörkret!

Thursday, November 8, 2012

Dag 4

Jag är inne på min 4:de dag på mitt nya träningsprogram som jag fått av Andreas. Kl är strax efter 6 och det är simning som står på schemat. Än så länge känns det väldigt bra. Jag följer programmet exakt, kan bli svårt att hinna med 1840 meter på 60 minuter, men jag ska ge det ett rättvist försök!

Jag alltid tyckt att det är roligt att träna, men att följa ett program som är anpassat till bara mig är sanslöst kul. Varje dag känns spännande.

Det kommer att bli väldigt mycket träning.... Vad säger man, har jag 50 årskris eller har jag helt enkelt inte fattat att jag är 50 snart, eller kanske är jag briljant som fattar att om jag ska hålla länge måste jag vara stark?

Monday, November 5, 2012

Invägning

Alltså,,,,,,,

Jag hatar verkligen vågen även om det är en bra måttstock så är den absolut inte optimal. Vad en person väger säger verkligen ingenting om hälsonivån, under förutsättningen att man inte är fet. Att jag är småtjock just nu.... det vet jag. Jag har en härlig valk runt magen som guppar lagom mycket när jag är ute och springer. Sen att jag orkar springa en mil utan större problem har inte med saken att göra. Jag hatar den där valken och jag är arg på mig själv som har tillåtit mig att gå upp 10 kilo. Inte okej alls. Förvisso är jag nikofri, men det har varit väldigt nära att jag övervägt att börja snusa igen. Men jag har inte det. Jag är grymt duktig... faktiskt.

Jag väger 76,6 kilo och mitt mål är att ligga under 65 kilo, fast jag känner mig smal vid 67 kilo...

Så nu får ni följa mig på min väg att klara maran under 4:08, bli triatlet samt återgå till normalvikt! och vi ska ha djävligt kul på vägen dit. Är det någon som vill haka på så är ni varmt välkomna!

KRAM

Sunday, November 4, 2012

Nu börjas det!

Fick mitt första 4 veckors schema av Andreas idag... Aaaahhhh... Och jag som trodde att jag tränar mycket redan.. Nähä.... Det jag gjort hittills är en piss i rymden i jämförelse med hur det kommer se ut. Tur att jag börjar lugnt första veckan.. bara 7 pass ... ha ha ha ..Inte nog med det, så har jag blivit fet oxå, så jag måste släpa runt på extra vikt..eller jag har varit det ett tag nu men det braiga är att jag har börjat gå ner vart fall...

Hör ni paniken och glädjen. Jag är så laddad... Har längtat efter den här dagen och jag ska ge allt! Jag ska klara det här..:-) Ironman 2014 here I come!